Neden Biberiye ve Acerola?

Blog - 03.07.2024

Biberiye, aromatik, belirgin ve hoş bir tada sahip olağanüstü bir doğal antioksidandır. Kıyma ve pişmiş, işlenmiş etlerdeki oksidasyon sürecini yavaşlatmak için etki eder; bu, zamanla pembe renklerini ve taze tatlarını kaybetmelerine neden olan doğal bir süreçtir. 

Ancak, doğal antioksidanlar oksidasyonun etkilerini geciktirmeye yardımcı olsa da, işlevsel etkinlik sağlamak için yeterli bir dozaj seviyesinde kullanıldığında, genellikle ürünün tadını olumsuz etkileyebilirler. Bu nedenle Corbion, hem temiz bir tat hem de olağanüstü antioksidan işlevselliği sağlamak için benzersiz ve sürdürülebilir kaynaklı, doğal bir biberiye çözümü olan Origin® Powder RO2'yi geliştirdi. 

RO2 bir toz olarak geliştirildiği için kullanımı kolaydır ve mevcut formülasyonlara veya süreçlere entegre edilebilir. Ayrıca, sizin (ve müşterilerinizin) aldığı şeyin 0 doğal biberiye olduğundan emin olmak için karbon tarihleme sertifikasıyla desteklenen bir özgünlük garantisiyle birlikte gelir. 

Antioksidan portföyümüzün bir parçası olarak, güçlü, doğal ve etiket dostu bir acerola kirazı özütü olan Verdad® Powder AC34'ü de sunuyoruz. Askorbik asit açısından zengin olan acerola özümüz, metmyoglobin pigmentinin (etin kahverengileşmesine neden olan oksidatif bir miyoglobin) oluşumunu geciktirir ve taze kırmızı rengini daha uzun süre korumasını sağlar. 

Acerola, kürlenmiş et ürünlerinde de bir dizi fayda sağlayabilir. Nitritler veya nitratlar, tuz ve şeker gibi diğer katkı maddeleriyle birlikte, geleneksel olarak raf ömrünü uzatmak ve lezzeti artırmak için kürlenmiş etlere eklenir. Ancak acerola özü, sodyum eritorbatın yerini almak veya kereviz tozunun verimli bir şekilde kullanılmasını ve işleme gecikmelerinden kaçınılmasını sağlamak için doğal bir kürleme hızlandırıcısı olarak kullanılabilir. 

Ar-Ge'ye olan devam eden bağlılığımızın ve doğal koruma biçimlerine olan bağlılığımızın bir parçası olarak, belirli uygulamalarda faydalar sunan yeni doğal olarak türetilmiş antioksidan çözümleri sunmaya devam edeceğiz.

 

Anahtar Kelimeler; Biberiye , Acerola , Carbion , Kürlenmiş Et

Diğer Blog Yazıları

Yağ Emülgatörleri: Gıda Sanayisinde Kilit Bir Bileşen
Yağ emülgatörleri, gıda sanayisinde sıkça kullanıl
Emülsifiye Edici Fosfat Tuzları: Gıdaların Kalitesini Artıran Gizli Kahraman
  Gıda üretiminde kararlılık, kalite ve dayanık
Kürleme Tuzları: Gıda Muhafazasının Geleneksel ve Modern Çözümü
Kürleme tuzları, gıda endüstrisinde et ve balık gi
Gıda Katkı Maddeleri
Bu katkı maddeleri, gıdaların bozulmasını önlemek,
Tavuk Döner Üretiminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular ve Fosfatın Önemi
  1. Hijyen ve Gıda Güvenliği Tavuk döner ür
Emulsifiye Edici Fosfat Tuzları
Emulsifiye Edici Fosfat Tuzları: Gıda Endüstrisind